Στην έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κος Λεωνίδας Νταλαμάγκας καθώς και ο προϊστάμενος του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ παράρτημα Ηπείρου κος Πανακούλιας Στέφανος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε άτομο μιας επιχείρησης τροφίμων που έρχεται καθ' οιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τα τρόφιμα. {multithumb}
Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τον καταρτιζόμενο σε θέματα στοιχειώδους υγιεινής των τροφίμων, έτσι ώστε αυτός κατά την εξάσκηση των καθηκόντων του αφ' ενός μεν να μην αποτελεί μέσο διακινδύνευσης της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων, αλλά επίσης ούτε με τις ενέργειές του να την θέτει σε κίνδυνο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και αρχές του HACCP που σχετίζονται με την εφαρμογή του.
Τα σεμινάρια αυτά θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πρέβεζας. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτά μπορεί να απευθυνθεί στο Επιμελητήριο Πρέβεζας και να υποβάλλει μια αίτηση παρακολούθησης.