23/02/2010

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του  Επιμελητηρίου Πρέβεζας την Δευτέρα και την Τρίτη 25 και 26 Ιανουαρίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης στην υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων για τους επαγγελματίες του Νομού Πρεβέζης, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων.
 

Στην έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κος Λεωνίδας Νταλαμάγκας καθώς και ο προϊστάμενος του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ παράρτημα Ηπείρου κος Πανακούλιας Στέφανος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε άτομο μιας επιχείρησης τροφίμων που έρχεται καθ' οιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τα τρόφιμα. {multithumb}

efey.jpgΣκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τον καταρτιζόμενο σε θέματα στοιχειώδους υγιεινής των τροφίμων, έτσι ώστε αυτός κατά την εξάσκηση των καθηκόντων του αφ' ενός μεν να μην αποτελεί μέσο διακινδύνευσης της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων, αλλά επίσης ούτε με τις ενέργειές του να την θέτει σε κίνδυνο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και αρχές του HACCP που σχετίζονται με την εφαρμογή του.

Τα σεμινάρια αυτά θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πρέβεζας. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτά μπορεί να απευθυνθεί στο Επιμελητήριο Πρέβεζας και να υποβάλλει μια αίτηση παρακολούθησης.